Doelstellingen

Het NVvIm is opgericht om particulieren wegwijs te maken in de wereld van de internetmakelaars. De laatste 10 jaar is de internetmakelaardijbranche substantieel gegroeid en het is voor een consument lastig om de verschillende diensten die aangeboden worden goed uit elkaar te halen. Met andere woorden: "Wat krijg ik voor welke prijs?". Op deze website geven wij u hierop een zo compleet mogelijk antwoord. Het NVvIm hoopt dat particulieren hierdoor beter voorgelicht zijn en een betere en snellere afweging kunnen maken welke internetmakelaar voor hen het beste is.

Onder het tabblad - Wat is een internetmakelaar? - geven wij u een korte uitleg met de verschillen tussen een traditionele en internetmakelaar. Daarnaast worden alle door ons op internet gevonden internetmakelaars in beeld gebracht. Bij - Vergelijk internetmakelaars - wordt aan de hand van een schema een overzicht gegeven van de deeldiensten per internetmakelaar en de gevraagde prijs. Onder het kopje - Tips & tricks voor particulieren - geven wij u inzicht in een aantal vaktermen en wat u zelf kunt doen om uw woning beter te verkopen.

Het NVvIm is een organisatie die weinig tot geen inkomsten heeft. Er staan enkele advertenties op de site. Het NVvIm is een zelfstandige en onafhankelijke organisatie. Onder - Crowdfunding - wordt gevraagd aan de particulieren die plezier hebben gehad aan het advies van het NVvIm om een vrijwillige bijdrage te doen.

Onder - Contact - kunt u ook per emailbericht uw vragen aan het NVvIm stellen.

wij vergelijken onder andere de volgende makelaars

Hoe kan ik mijn woning sneller verkopen of tegen een hogere prijs?

Hier is geen goed antwoord op te geven. Als dit bekend zou zijn dan zou iedereen een hoge prijs krijgen en zijn huis snel verkopen.

Een goede richtlijn is om je uiterste best te doen om voor de verkoop de woning verkoopklaar te maken, goede foto’s te nemen, een mooie omschrijving te maken, goede rondleidingen te geven, eigenlijk de woning zo optimaal mogelijk aan te bieden. Met een beetje geluk gaat het dan extra snel en verhoogd de prijs.

bekijk alle tips